ENBI STORIES

LSR, Liquid Silicone Rubber, LSR project, LSR spuitgieten, Enbi, Enbi Plastics

Een succesvol LSR-project opzetten

Het bepalen van de juiste productgeometrie, het LSR-type en injectiesysteem zijn enkele van de meest cruciale stappen in het opzetten van een LSR-project. Ordergrootten, doorlooptijden, budgetten en ontwerpfuncties zijn parameters welke verantwoordelijk zijn voor het inzetten van een testfase.

partner, spuitgietwerk, LSR, Liquid Silicone Rubber, LSR spuitgieten, Enbi, Enbi Plastics

Het kiezen van de juiste partner in LSR-spuitgieten

Weinig producenten hebben de juiste achtergrond welke vereist is voor het ontwikkelen en het spuitgieten van LSR producten. Deze kenniskloof vormt een uitdaging voor het nemen van een weloverwogen beslissing bij de keuze van het juiste LSR-spuitgietbedrijf.

Enbi, LIM, Liquid Injection moulding, spuitgieten, LSR spuitgieten, Enbi Plastics

Het spuitgieten van LSR: liquid injection moulding

Een specialiteit van Enbi Plastics is het spuitgieten van vloeibare siliconen rubber, dit proces wordt ook wel Liquid Injection Moulding (LIM) genoemd. Het spuitgieten van vloeibare siliconen rubber is door de materiaal- en verwerkingseigenschappen een proces welke een hoge mate van kennis en ervaring vraagt.

Liquid Silicone Rubber, LSR, Liquid injection moulding, Enbi, Enbi Plastics

Misvattingen over liquid silicone rubber (LSR)

Siliconen is een synthetische stof gemaakt uit kwartszand. Er bestaat een grote variëteit aan molecuulstructuren waardoor dit materiaal in meerdere gradaties voorkomt, zoals oliën en vetten (basisgrondstof voor chip / Waver industrie) en LSR.

LSR, toepassingen, Liquid Silicone Rubber, LSR spuitgieten, Enbi, Enbi Plastics

De uiteenlopende toepasmogelijkheden van LSR

De onderscheidende eigenschappen van Liquid Silicone Rubber (LSR), maakt LSR breder en eenvoudiger inzetbaar dan conventionele siliconen met hoge consistentie en thermoplastische elastomeren.

Liquid Silicone Rubber, LSR, LSR spuitgieten, Enbi Plastics

Starten met Liquid Silicone Rubber: wat u moet weten

Liquid Silicone Rubber (LSR) is een steeds frequenter ingezette materiaalsoort voor spuitgietwerk bij Enbi Plastics. Het is duurzaam, flexibel en extreem veelzijdig. Daarnaast is het ook nog eens kostenefficiënt.

LSR, Liquid Silicone Rubber, spuitgieten, LSR spuitgieten, Enbi, Enbi Plastics

Welkom in de wereld van Liquid Silicone Rubber

Liquid Silicone Rubber (LSR) is een vloeibaar siliconen materiaal, wat verwerkt wordt door middel van een spuitgietproces. Dankzij de bijzondere materiaal- en verwerkingseigenschappen biedt LSR unieke vormgevings- en productiemogelijkheden voor Enbi Plastics.