ENBI kan vele stappen met u zetten

KENNISPARTNER

ENBI kan u ondersteunen bij elke stap van idee of ontwerp tot product. Of het nu gaat om een volledig traject of alleen spuitgieten conform uw specificaties, we helpen u de perfecte oplossing te vinden voor uw wensen. Samen analyseren we de elementen van de vraag. We zetten onze kennis en ervaring in om in co-creatie het resultaat te bereiken: een hoogwaardig product dat aan de eisen van onze partner voldoet, vervaardigd in moderne geautomatiseerde processen.

“Complete service voor ontwikkeling, productie en assemblage, met de modernste inzichten en technieken”

productie

Kunststof Spuitgieten

Spuitgieten bij ENBI betekent nauwkeurig werk aan producten met een gewicht van minder dan 1 gram tot meer dan 2,5 kilogram. Voor 1K en 2K spuitgieten bieden we een complete service aan, met sluitkrachten van 25 tot 660 ton. Dit betekent eindeloos veel mogelijkheden voor onze klanten. Ons machinepark verwerkt een breed scala aan materialen:
ABS Peek
PBT
PC/ABS
PPS
TPE
LCP
TPV
PPA
PA

In co-creatie werken we samen met leveranciers uit de hele keten. ENBI is daardoor uw sterke partner bij de ontwikkeling van alle mogelijke spuitgiet-onderdelen.

Siliconen Spuitgieten

Siliconen spuitgieten van LSR (Liquid Silicone Rubber) kent vele voordelen als het gaat om technisch hoogwaardige producten en precisiewerk. Om deze uitdagingen te kunnen aanvaarden en de enorme mogelijkheden werkelijkheid te maken, heeft ENBI de LSR-afdeling volledig vernieuwd.
Als gevolg van vragen van onze partners en uit de markt beschikken we over een eigen moederhuis, compleet met injectieblok en aanspuitkanaal. Deze delen van een LSR-matrijs bepalen in een traditionele opzet de hoogte van de investering. In ons LSR-concept kunnen we losse, uitwisselbare inserts aanbieden. Voor klanten betekent dit flexibiliteit en een veel lagere investering: u betaalt alleen voor het insert en het maken van de vormholte. De kwaliteit van het product blijft leidend
Om in te kunnen spelen op vragen uit de markt beschikken we over een eigen moederhuis compleet met injectieblok en aanspuitkanaal. Dit zijn de delen van een LSR matrijs die vaak bepalend zijn voor de investering. Werken met dit concept maakt het mogelijk om losse, uitwisselbare inserts aan te kunnen bieden. Dit resulteert in een veel lagere investering voor u als klant. Immers, u betaalt alleen voor het insert en het maken van de vormholte. Kwaliteit en flexibiliteit zijn hierbij uiteraard leidend.

IDEE EN OPLOSSING

Elke vorm van innovatie begint met een idee, een gedachte, een wens, een ‘wat als…?’ ENBI is beschikbaar als expert en partner in deze fase van productontwikkeling. Elk onderdeel, klein of groot, is deel van een groter geheel. We vragen u dan ook niet alleen wat u wilt hebben, maar vooral waarom. Wat zijn de vereisten? Welke functie heeft het? Met de combinatie van die vragen en het totaalplaatje voegen we waarde toe aan uw product en ondersteunen we uw organisatie.

PROTOTYPES EN ONTWIKKELING

De eisen zijn bekend, de richting bepaald en de kaders staan. Dan komt het aan op het uitwerken van uw product. Elk aspect krijgt onze volle aandacht, van productspecificaties tot de keuze van materialen, machines en processen. Met 3D-software komen we tot het optimale ontwerp. Hierbij bieden we ook in huis mold-flow studies aan. De computer simuleert het vullen van de ontworpen matrijs, wat kritische punten aan het licht kan brengen. Met de uitkomst van zo’n vulstudie kunnen we vóór de aanmaak van het gereedschap inspelen op specifieke punten in het matrijsontwerp en dit verfijnen.

Ook voor rapid prototype samples en proefmatrijzen kunt u bij ENBI terecht. We werken met de technologieën van vandaag en zijn continu op zoek naar de mogelijkheden van morgen. Ons team van specialisten en ervaren engineers heeft geavanceerde technische kennis en expertise in huis. Daarnaast zijn we onderdeel van een solide netwerk van (externe) partners en onderzoeksinstituten.

assemblage van

a to z

Samen komen we altijd tot de juiste oplossing!

ASSEMBLAGE

De basis van ENBI’s werkzaamheden is spuitgieten, in kunststof en siliconen. Steeds vaker vragen klanten ook om assemblage of montage. Daartoe hebben we diverse technieken in huis, waaronder ultrasoon lassen, laserlassen en insert heat staking. Voor het bedrukken van zichtdelen werken we samen met specialisten op dit vakgebied. Bij dit complete programma aan services en diensten is ENBI-kwaliteit leidend.

Onze flexibel inzetbare en eenvoudig te programmeren cobot (collaborative robot) maakt het mogelijk om repeterende werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Samen met de apparatuur om bijvoorbeeld jigs of mallen te printen (3D) geeft dit ons veel vrijheid om snel en gericht te kunnen werken. Voor klanten betekent dit meer mogelijkheden en flexibiliteit zonder hoge investering.

LOGISTIEK

Klanten die een totaaloplossing wensen met 1 contact voor al hun vragen en wensen kunnen van A tot Z rekenen op ENBI. De belangrijke schakel logistiek is zo opgezet dat wij uw producten just-in-time, just-in-place aanleveren, na een nauwkeurige controle. Identificatie en traceerbaarheid, inclusief (productie) batchnummer, zijn gewaarborgd in ons systeem voor track en trace. U heeft op elk moment inzicht hoe het staat met uw producten bij ENBI Plastics & Silicones.

contact ENBI

Je formulier is succesvol verzonden,
we nemen z.s.m. contact met je op.
Popup Form