waarom ENBI

“Een perfect passende oplossing voor uw vraagstuk, hoogwaardige eindproducten van de beste kwaliteit en optimale processen.”

KWALITEIT IN INNOVATIE

ELK DETAIL TELT

ENBI weet dat elk detail telt en daarom richten we onze werkwijze zo in dat het resultaat tot in de puntjes klopt. Betrouwbare processen leveren een perfect passende oplossing op voor uw vraagstuk, hoogwaardige (eind)producten van de beste kwaliteit. De inrichting van onze processen zorgt voor efficiency en constante productkwaliteit. We zijn dan ook trots op onze certificeringen:

ISO 9001

ISO 13485 (medische hulpmiddelen compliance)

ISO 14001 (milieu)

Tevens is ENBI UL-gecertificeerd.

“Een perfect passende oplossing voor uw vraagstuk, hoogwaardige eindproducten van de beste kwaliteit en optimale processen”

Co-creatie met ENBI

MILIEU

Kunststof of siliconen zijn te vinden in talloze apparaten en voorwerpen, voor specialistisch en alledaags gebruik. De goede eigenschappen van deze materialen maken kunststof en siliconen vaak de beste oplossing, bijvoorbeeld vanwege een laag gewicht, geleiding, stijfheid, of juist de flexibiliteit van siliconen.

EN DUURZAAMHEID

Duurzaamheid kan aan dat lijstje worden toegevoegd. Veel kunststoffen zijn prima terug te winnen en opnieuw te gebruiken. Bij ENBI zien we onze rol hierin en daarom houden we tijdens het ontwerp al rekening met duurzaamheid in de hele levenscyclus. Vanaf elk idee duurzaamheid betrekken bij de keuzes van materiaal en vormgeving levert zo een positieve bijdrage aan het milieu.

Eén plek voor engineering, samples, proefmatrijzen, productie, assemblage en verpakking.

ENBI Plastics & Silicones heeft twee locaties. Op onze hoofdvestiging in Echt ontwikkelen we producten, processen en assemblage. Onze machines draaien 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit is mogelijk door onbemande productie, waarbij experts online en real-time alle processen controleren.

Op onze tweede locatie in Hongarije produceren we de arbeidsintensieve producten. Zo kunnen we flexibel en kostenefficiënt inspelen op uw wensen. Of het nu gaat om grote of kleine series, het is altijd mogelijk tegen een aantrekkelijk tarief te produceren.

duurzaam en

verantwoord ondernemen

in een goede werkomgeving

“Het milieu zoveel mogelijk ontzien bij onze bedrijfsactiviteiten is een van de belangrijkste doelstellingen van ENBI”

Wij streven dan ook naar:

– Een optimaal evenwicht tussen onze missie en de zorg voor het milieu;

– Bescherming van het milieu én de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten, leveranciers en bezoekers.

Vanwege onze eigen verantwoordelijkheden voor mens en milieu is ENBI gecertificeerd volgens ISO 14001:2015. Deze norm draait om de eisen aan een milieu-managementsysteem.

Jaarlijks maken we een overzicht van relevante bedrijfsprocessen waar milieunormen voor zijn gesteld om de uitkomst te vergelijken met onze doelstellingen.

ENBI’s milieubeleid is een zaak van de hele organisatie. Al onze medewerkers leveren een actieve bijdrage aan de zorg voor het milieu, gebaseerd op adequate kennis over milieubewust en duurzaam handelen. Voldoen aan alle gestelde milieuwet- en regelgeving is voor ons vanzelfsprekend om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Beleidsverklaring 

Naast onze garantie voor kwaliteit staan ook een goede werkomgeving en tevreden medewerkers centraal in onze organisatie. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden en de inrichting van de processen van ENBI wordt hier voortdurend naar gekeken.

Het managementsysteem is ingericht conform ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en ISO 13485:2016, Hiermee zorgen we ervoor dat de processen in de organisatie efficiënt en goed zijn ingericht. Hiermee leveren we een optimale kwaliteit en voldoen aan strenge wet- en regelgeving voor milieu en veiligheid. Aan de hand van diverse controlemechanismen, waaronder interne audits, worden processen uitgevoerd zoals gepland. We identificeren én benutten daardoor tijdig verbetermogelijkheden.

De aandacht voor kwaliteit en consistentie zien we terug in onze certificaten. Dit is het resultaat van onze manier van werken. Maar, en dat onderschrijft onze visie, ook in het vertrouwen van onze klanten, relaties en medewerkers. Samenwerking is de basis, betrokkenheid het resultaat. Wij engineeren, produceren, assembleren, bewerken en verpakken producten, halffabricaten en onderdelen voor onze opdrachtgevers. Onze klanten zijn onder andere bedrijven in de automotive, producenten van huishoudelijke apparatuur, papiertransportsystemen, medische apparatuur en verlichting.

Milieu

ENBI Plastics & Silicones is ISO 14001:2015 gecertificeerd. ISO 14001:2015 is de internationale norm voor milieumanagement. ENBI kent haar verantwoordelijkheid hierbij en op een systematische wijze worden milieuaspecten geïdentificeerd, geprioriteerd en vervolgens beheerst en verbetert. Op deze manier dragen we bij aan bewustzijn en verantwoordelijkheid voor onze planeet. Milieuaspecten zijn de interacties tussen de activiteiten, producten en diensten van een organisatie die tot milieueffecten kunnen leiden. ENBI streeft hierbij naar het verbeteren van de milieuprestaties en daarmee het verminderen van haar milieubelasting.

Technieken

Met onze geavanceerde machines voor spuitgieten is ENBI in staat een breed scala aan hoogwaardige producten te spuitgieten, al dan niet inclusief het omspuiten van (metalen) inlegdelen of inserts. Veelgebruikte materialen zijn ABS, POM, PA6, PA66, PA12, PC/ABS, PPS, PEEK en vulstoffen zoals koolstofvezels, glasvezels, glasbollen en PTFE.

Assemblage & post-productie

ENBI verzorgt voor diverse klanten handmatige en/of geautomatiseerde afwerking en assemblage tot halffabricaten en eindproducten. We beheersen alle processen en technieken, van hoog frequent- en laserlassen tot ultrasoon lassen en verlijmen. Ook op het gebied van nabewerking staan wij onze klanten bij met een uitgebreid pakket aan diensten, zoals het bedrukken van het product of het achteraf insmelten van inserts en in lijn markeren met behulp van laser. Indien gewenst verpakken we de producten in speciale transportverpakkingen of als compleet eindproduct dat kant-en-klaar in de winkel geplaatst kan worden.

Popup Form