BATTERY PACK

Medisch Mono spuitgieten
Deze draagbare stroomvoorziening voor de medische wereld is een mooi voorbeeld van co-creatie. Onze klant kwam met het idee om een krachtige batterij te maken voor de medische wereld. Deze kan gebruikt worden op trolleys met apparatuur waarmee het personeel rechtstreeks bij patiënten aan het bed kan komen. De batterij is zo krachtig dat hij met één keer opladen een volledige dienst lang voldoende stroom levert.
Uiteraard moest deze battery pack goed beschermd en praktisch inzetbaar zijn. Hiervoor werd de hulp van Enbi Plastics ingeschakeld. We zijn direct vanaf het begin betrokken geweest bij de productontwikkeling: van de eerste schetsen tot een compleet eindproduct dat het werk van medici makkelijker maakt. Bij de vormgeving is optimaal rekening gehouden met de praktische toepasbaarheid en veiligheid: zo zitten er geen scherpe randen aan, is de battery pack spatwaterdicht en heeft het ontwerp valtesten doorstaan. Door de keuze voor een medical grade kunststof is het daarnaast goed te reinigen.
Het toevoegen van de inserts – vergulde contactpuntjes – vereiste een grote precisie. Deze zijn in-huis door ons ingesmolten met 3D geprinte opnamemodellen die we zelf hebben gemaakt. Ook is er een bijbehorende beugel gemaakt voor nog meer gebruiksgemak.
Om dit product zo kostenefficiënt mogelijk te ontwikkelen hebben we slechts drie matrijzen gebruikt voor de acht onderdelen die het eindproduct telt. Hierdoor bereikt onze klant een optimale ROI met een beperkt budget.

contact ENBI

Je formulier is succesvol verzonden,
we nemen z.s.m. contact met je op.
Popup Form