Het kiezen van de juiste partner in LSR-spuitgieten

Weinig producenten hebben de juiste achtergrond welke vereist is voor het ontwikkelen en het spuitgieten van LSR producten. Deze kenniskloof vormt een uitdaging voor het nemen van een weloverwogen beslissing bij de keuze van het juiste LSR-spuitgietbedrijf.
Enbi Plastics is drie decennia een toonaangevend bedrijf in het ontwikkelen van LSR producten, gereedschappen en productieprocessen. We hebben al vele klanten mogen ontzorgen op het gebied van LSR-projecten. Enbi Plastics neemt het complete traject vanaf productontwikkeling tot en met een reproduceerbaar productieproces inclusief assemblage voor haar rekening. Hierin informeren en betrekken we onze klanten tijdens alle projectstappen. Zo kunt u tijdens alle afgestemde projectonderdelen weloverwogen beslissingen nemen.
In dit artikel vertelt Enbi Plastics meer over belangrijke overwegingen in het keuzetraject naar de juiste partner voor uw LSR-projecten. Wilt u meer weten over de werkwijze van Enbi of de materiaalsoort LSR? Neem dan contact op met één van de specialisten bij Enbi Plastics.

HET EXPERTISENIVEAU

Het succes van uw project hangt grotendeels af van het expertiseniveau van het spuitgietbedrijf dat verantwoordelijk is voor de benodigde ontwikkelingen. In Enbi Plastics vindt u een partner die u kunt vertrouwen en door de jaren een zeer brede kennis en ervaring heeft opgedaan.
Door het grote scala aan samenwerkingsverbanden met zowel toeleveranciers als hogescholen en universiteiten kunnen wij onze klanten expertise op vele niveaus bieden. Hoewel ontwerpspecificaties en budget zeker een rol spelen bij het bepalen van de mogelijkheden binnen uw project, kan Enbi Plastics u gespecialiseerd advies bieden met betrekking tot productontwerp, materiaalkeuze, prototyping, matrijsontwikkeling en meer.
Wij adviseren dan ook om te zoeken naar een partner die ruime ervaring heeft met het opzetten van soortgelijke projecten. Een partner die u meeneemt in alle stadia van het ontwikkel- en productieproces en u volledig zal begeleiden in de wereld van Liquid Silicone Rubber.

KWALITEITSWAARBORGING

Vaak komen LSR-producten of -onderdelen in aanraking met voedsel, vloeistoffen of met de mens. Hierdoor is het noodzakelijk dat de kwaliteit en veiligheid goed gewaarborgd wordt door uw spuitgietpartner.
Voor medische of food productie is het waarborgen van de kwaliteit en zekerheid essentieel! Het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid staat bij Enbi Plastics hoog in het vaandel. Enbi Plastics is dan ook ISO13485 (medisch), ISO14001 (milieu) en ISO9001 (kwaliteitsmanagement) gecertificeerd!

MEEDENKEN MET DE KLANT

Het LIM-proces (Liquid Injection Moulding) van vloeibare siliconen is een geavanceerd injectieproces. Het is dan ook van groot belang dat u gedurende het gehele, voor u opgezette, traject wordt geadviseerd, geïnformeerd en ondersteund.
Van prototyping tot massaproductie, de juiste spuitgietpartner denkt ten alle tijden met u als klant mee om tot het gewenste resultaat te komen. Uiteraard sluit Enbi Plastics met haar afnemers, indien gewenst, een NDA (Non-Disclosure Agreement) af. Al onze toeleveranciers en samenwerkingsspecialisten hebben deze geheimhoudingsverklaring reeds ondertekend.

WAAROM ENBI PLASTICS?

U kunt op Enbi Plastics rekenen voor zowel productie op lange als korte termijn, productontwikkeling / prototyping en secundaire diensten zoals assemblage, afwerking en verpakking. Neem contact met ons op voor meer informatie en het uiteenzetten van uw project!
Popup Form