SILICONE ASSEMBLAGE

Plastic Silicone household
Voor onze Duitse klant Vorwerk Elektrowerke, producent van premium huishoudelijke apparaten, maken we onder andere onderdelen voor hun slimme Thermomix-keukenmachines. Deze zijn zowel gericht op professionele keukens als op de consumentenmarkt. Een van de onderdelen die Enbi Plastics maakt, is een positieschakelaar die ervoor zorgt dat de motor van de keukenmachine alleen wordt ingeschakeld als er een kom op is geplaatst.
Dit kleine, maar complexe onderdeel is samengesteld uit verschillende materialen: kunststof, metaal en silicone. Omdat het niet alleen vormvastheid moest hebben, maar ook een afdichtingsfunctie heeft, werd er gekozen voor silicone. Waar de wanddikte normaal gesproken overal gelijk is, was dat hier niet het geval. Er was een high-tech LIM-matrijs nodig om de juiste vorm te bereiken. De ontwikkeling van dit product was daarmee een turnkey project voor Enbi Plastics in samenwerking met de machineleverancier en de matrijzenmaker.
Enbi Plastics maakte verschillende varianten van de proefmatrijs en voerde haalbaarheidsstudies uit om het ontwerp te perfectioneren. Ook de assemblage van dit product wordt door Enbi Plastics verzorgd. Hiermee leveren we een eindproduct van topkwaliteit.

contact ENBI

Je formulier is succesvol verzonden,
we nemen z.s.m. contact met je op.
Popup Form