LSR biedt unieke ontwerp- en productiemogelijkheden

LSR biedt unieke ontwerp- en productiemogelijkheid

Liquid Silicone Rubber (LSR) is een vloeibaar siliconen materiaal, wat verwerkt wordt door middel van een spuitgietproces. Dankzij de bijzondere materiaal- en verwerkingseigenschappen biedt LSR unieke vormgevings- en productiemogelijkheden voor ENBI Plastics & Silicones. 

LSR heeft talloze toepassingen in verschillende industrieën waaronder: medischfoodautomotivehuishoudelijke apparaten en andere sectoren.

Voor het spuitgieten van siliconen zet ENBI Plastics & Silicones machines in met een sluitkracht tussen de 25 en 110 ton. Hiermee produceren we producten of componenten van minder dan één gram tot ongeveer 100 gram, variërend in hardheid van <10 Shore A t/m ongeveer 80 Shore A, in zowel 1K als 2K spuitgietprocessen.

WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN LSR?

Veel bedrijven kiezen al voor LSR om hun elastomeer onderdelen te laten produceren. Waarom? Vanwege de reproduceerbaarheid van de grondstof. 

Het spuitgieten van LSR biedt het gemak van verwerking, een grote range aan geometrische mogelijkheden, consistente deelkwaliteit en verbeterde productiviteit. LSR is het ideale materiaal voor veeleisende toepassingen vanwege zijn unieke eigenschappen:

 • Gecertificeerd voor medical en food:
  LSR kan toegepast worden in onderdelen die in contact komen met drinkwater, dranken of voedsel. Doordat LSR geur- én smaakloos is, tast het ons voedsel of drank niet aan.
 • Hoge reinheid:
  LSR is een geur- én smaakloos. Door deze hoge mate van reinheid wordt LSR ook toegepast in medische onderdelen.
 • Oliebestendig:
  Vanwege de temperatuurbestendigheid van het materiaal, kan LSR worden toegepast in een olie belaste situatie. Hierdoor is LSR uitermate geschikt voor de automotive.
 • Olie uitzwetend:
  Hierdoor is LSR een geschikt materiaal voor producten of componenten die worden gebruikt in montagedoeleinden.
 • Mechanische eigenschappen:
  LSR is flexibel en heeft daardoor een hoge scheur- en treksterkte. Tevens een zeer lage C.S. waarde (compression set / blijvende vervorming). Het is verkrijgbaar in hardheden van 10 tot 80 Shore A.
 • Elektrisch isolerend of geleidend:
  Hierdoor kan LSR worden toegepast in onderdelen van elektronische of elektrische systemen
 • Ultratransparant:
  LSR heeft een optische materiaalgroep, dit betekent dat het transparant is. Hierdoor wordt het regelmatig toegepast in verlichtingssystemen als lens of lichtgeleider.
 • Zelf hechtend:
  Door deze unieke eigenschap is LSR uitermate geschikt voor 2-componenten onderdelen, zowel voor LSR + LSR en LSR + kunststof als voor LSR + metaal.

Lees verder in onze folder...

Download de LSR folder

Vul je gegevens in en download direct onze gratis LSR folder met 7 inspirerende korte verhalen die je helpen succes te behalen bij het ontwikkelen van producten met LSR.

We nemen over enkele dagen contact met je op, we willen graag al je vragen over LSR beantwoorden.

OP MAAT GEMAAKTE MOGELIJKHEDEN VOOR UW BEDRIJF

ENBI Plastics & Silicones produceert op maat ontworpen,
hoogwaardige LSR-onderdelen.

Van markten zoals de automotive en de industrie
tot de medische sector en huishoudelijke apparaten.

Neem vandaag nog contact op met een van de specialisten
bij ENBI Plastics & Silicones om de mogelijkheden van
LSR in uw branche te ontdekken!

Download folder

contact ENBI

Je formulier is succesvol verzonden,
we nemen z.s.m. contact met je op.
Popup Form