Wat moet je weten als je wilt beginnen met LSR

Wat moet je weten als je wilt beginnen met LSR

Liquid Silicone Rubber (LSR) is een steeds frequenter ingezette materiaalsoort voor spuitgietwerk bij ENBI Plastics & Silicones. Het is duurzaam, flexibel en extreem veelzijdig. Daarnaast is het ook nog eens kostenefficiënt.

In dit artikel helpt ENBI Plastics & Silicones u bij het maken van de juiste keuze van het materiaaltype en welke processamenstelling het beste past binnen uw project. In een aantal stappen wordt duidelijk welke keuzes van belang zijn bij het starten van een LSR-project. Weten wat LSR precies is? Lees meer over de kenmerken en voordelen van LSR in ons vorig artikel: “LSR biedt unieke ontwerp- en productiemogelijkheid”

IS LSR HET JUISTE MATERIAAL VOOR UW PROJECT?

De eerste stap in een product of projectontwikkeling is het bepalen van het juiste materiaal. Het materiaal LSR heeft voordelen in het productieproces bij ENBI Plastics & Silicones, die in het vorige artikel uitvoerig zijn besproken. Deze unieke kenmerken, maakt LSR tot een juiste keuze voor diverse, complexe spuitgietprojecten.

LSR is een veelzijdig grondstoftype, hierdoor zijn de toepasmogelijkheden ook uiteenlopend. LSR kan bijvoorbeeld worden ingezet bij het spuitgieten van huishoudelijke apparaten, zoals keukenmachines. Daarnaast is LSR door zijn unieke kenmerken en voordelen ook toepasbaar in sectoren als automotive, agro, food, medical en babycare.

LSR is een uitermate flexibel inzetbaar materiaaltype. Hierdoor biedt LSR een uitgebreid scala aan ontwerpmogelijkheden. Het heeft een hoge thermische stabiliteit en zowel mechanische- als chemische eigenschappen zullen niet veranderen in omgevingen met veel hitte of extreme kou. Het kan worden ingezet om producten of onderdelen te produceren met een hoge mate van complexiteit gecombineerd met zeer hoge nauwkeurigheden en een groot scala aan geometrische mogelijkheden.

Van nature is LSR resistent tegen afbraak door chemicaliën, milieu en UV. De materiaaleigenschappen blijven stabiel, zelfs bij langdurige blootstelling. Daarnaast is LSR ook schimmel-, meeldauw- en bacterie bestendig. Kortom, LSR is een veelzijdige materiaalsoort wat een slimme keuze is voor veeleisende toepassingen.

Lees verder in onze folder…

Download de LSR folder

Vul je gegevens in en download direct onze gratis LSR folder met 7 inspirerende korte verhalen die je helpen succes te behalen bij het ontwikkelen van producten met LSR.

We nemen over enkele dagen contact met je op, we willen graag al je vragen over LSR beantwoorden.

OP MAAT GEMAAKTE MOGELIJKHEDEN VOOR UW BEDRIJF

ENBI Plastics & Silicones produceert op maat ontworpen,
hoogwaardige LSR-onderdelen.

Van markten zoals de automotive en de industrie
tot de medische sector en huishoudelijke apparaten.

Neem vandaag nog contact op met een van de specialisten
bij ENBI Plastics & Silicones om de mogelijkheden van
LSR in uw branche te ontdekken!

Download folder

contact ENBI

Je formulier is succesvol verzonden,
we nemen z.s.m. contact met je op.
Popup Form