De verschillende toepasmogelijkheden van LSR

De onderscheidende eigenschappen van Liquid Silicone Rubber (LSR), maakt LSR breder en eenvoudiger inzetbaar dan conventionele siliconen met hoge consistentie en thermoplastische elastomeren.

Sinds de introductie in de jaren 70 is Liquid Silicone Rubber uitgegroeid tot een materiaal met een grote diversiteit aan types en eigenschappen.

Van de oorspronkelijke inzet in voornamelijk niche toepassingen, gebruikt ENBI Plastics & Silicones het materiaal nu voor een breed scala aan industriële toepassingen. Verregaande ontwikkelingen in het maken van nieuwe mengsels, injectiesystemen in combinatie met matrijzenbouw, automatiseren en bewaken van zowel productieproces als productkwaliteit maken LSR een aantrekkelijke optie voor de medische branche, food, huishoudelijke apparaten, automotive, de industrie en de agrarische sector.

TOEPASMOGELIJKHEDEN LSR PER BRANCHE

Veel bedrijven kiezen al voor LSR om hun elastomeer onderdelen te laten produceren. Waarom? Vanwege de reproduceerbaarheid van de grondstof. 

Het spuitgieten van LSR biedt het gemak van verwerking, een grote range aan geometrische mogelijkheden, consistente deelkwaliteit en verbeterde productiviteit. LSR is het ideale materiaal voor veeleisende toepassingen vanwege zijn unieke eigenschappen:

 • Medisch 
  In de medische wereld is het bieden van optimale zekerheid een must! LSR voelt zacht aan op de huid, waardoor het een voor de hand liggende keuze is voor apparaten die contact maken met het lichaam. Bij het produceren van medische producten van plastic en/of medische siliconen komen strenge normen kijken. ENBI Plastics & Silicones is ISO13485 gecertificeerd en garandeert daarmee een werkwijze waarin het leveren van topkwaliteit voorop staat!
 • Food
  Ook in food is optimale zekerheid een zeer belangrijk speerpunt. LSR is geur- en smaakloos en tast ons voedsel of drank niet aan. Dit maakt LSR een goede keuze voor onderdelen in apparaten die in contact komen met voedsel of dranken. Toepassingen zijn zowel afdichtingen, als doseersystemen.
 • Huishoudelijke apparaten
  De talrijke eigenschappen van LSR zorgen voor de diversificatie van de grondstoffen die nodig zijn om een breed scala aan huishoudelijke apparatuur te produceren. Deze producten variëren van onderdelen van een stofzuiger tot een keukenmachine.
 • Automotive
  Van benodigdheden voor de productie in de automobielindustrie tot zichtbare en onzichtbare onderdelen in de auto. ENBI Plastics & Silicones heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van toepassingen in de automobielindustrie met LSR als basismateriaal. LSR is duurzaam, flexibel en heeft een hoge thermische stabiliteit. Tevens heeft LSR een zeer lage compressie-set waarde welke blijvende vervorming voorkomt. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor componenten onder de motorkap, zoals oil-seals, afdichtingen en membranen voor het koelwatersysteem, O-ringen en kabelboomcomponenten. LSR kan ook rechtstreeks aan kunststof of metalen onderdelen worden gehecht.
 • Industrie
  De industriële toepassingsmogelijkheden van vloeibare siliconen zijn eindeloos. ENBI Plastics & Silisones produceert onder andere onderdelen voor systemen van papiertransport, luchtbehandeling, waterverwarming, en verlichting. Op wens compleet geassembleerd en verpakt.
 • Agrarische sector
  Zoeken naar de meest optimale, efficiënte én milieuvriendelijke oplossing. Dat is wat we doen in de agrarische sector met LSR. ENBI Plastics & Silicones produceert de meest uiteenlopende producten voor de agrarische sector.
 • Omspuiten
  LSR heeft het vermogen om zich, zowel chemisch als mechanisch, te hechten aan thermoplasten, LSR en metaal zonder het gebruik van primers. Daardoor is het omspuiten met LSR een steeds frequenter toegepast proces. ENBI Plastics & Silicones verzorgt het omspuiten van kunststoffen, elektronica, metalen assen en inserts.

Lees verder in onze folder…

Download de LSR folder

Vul je gegevens in en download direct onze gratis LSR folder met 7 inspirerende korte verhalen die je helpen succes te behalen bij het ontwikkelen van producten met LSR.

We nemen over enkele dagen contact met je op, we willen graag al je vragen over LSR beantwoorden.

OP MAAT GEMAAKTE MOGELIJKHEDEN VOOR UW BEDRIJF

ENBI Plastics & Silicones produceert op maat ontworpen,
hoogwaardige LSR-onderdelen.

Van markten zoals de automotive en de industrie
tot de medische sector en huishoudelijke apparaten.

Neem vandaag nog contact op met een van de specialisten
bij ENBI Plastics & Silicones om de mogelijkheden van
LSR in uw branche te ontdekken!

Download folder

contact ENBI

Je formulier is succesvol verzonden,
we nemen z.s.m. contact met je op.
Popup Form