WAAROM ENBI PLASTICS?

Uw kennispartner op het gebied van kunststof en silicone producten

WAAROM ENBI PLASTICS?

Uw kennispartner op het gebied van spuitgieten en kunststofbewerking

WAAROM ENBI PLASTICS?

Uw kennispartner op het gebied van kunststof en silicone producten

KWALITEIT IN INNOVATIE

Elk detail telt. Daar zijn we bij Enbi Plastics van overtuigd. Daarom gaan we altijd voor resultaten die tot in de puntjes kloppen. Een perfect passende oplossing voor uw vraagstuk, hoogwaardige eindproducten van de beste kwaliteit en optimale processen. Want de inrichting van onze processen zorgt ervoor dat we efficiënt kunnen werken en u een constante productkwaliteit kunnen garanderen. We zijn er dan ook trots op dat we naast ISO9001 ook gecertificeerd zijn voor ISO13485 (compliance) medische hulpmiddelen en ISO14001 (milieu). Daarnaast zijn we UL-gecertificeerd.

TCL ISO-9001, ISO-13485, ISO-14001

OVER ENBI PLASTICS

Enbi Plastics heeft zich ontwikkeld tot een kennispartner en co-creator op het gebied van kunststof en silicone producten. Onze klanten écht vooruit helpen met hoogwaardige producten, kennis en advies: dat is onze missie. Eén plek voor engineering, samples, proefmatrijzen, productie, assemblage en verpakking. Dat betekent voor u als klant volledige ontzorging: wij kunnen het hele proces van begin tot eind voor onze rekening nemen. Want hoe minder schakels, hoe kleiner de kans op fouten en hoe efficiënter het proces. Door onze totaalaanpak wordt de keten korter en dus betrouwbaarder. Het resultaat? Gegarandeerd de beste kwaliteit en een efficiënt proces.

Enbi Plastics produceert vanaf twee locaties. In onze hoofdvestiging in Echt ontwikkelen we producten en draaien onze machines 24/7. Op onze tweede locatie in Hongarije produceren we de meer arbeidsintensieve producten. Zo kunnen we flexibel en kosten-efficiënt inspelen op uw wensen en zowel grote als kleine series tegen een aantrekkelijk tarief produceren.

Enbi Plastics, locaties, productie, spuitgieten

DUURZAAM EN VERANTWOORD ONDERNEMEN IN EEN GOEDE WERKOMGEVING

Het zoveel mogelijk ontzien van het milieu als gevolg van onze bedrijfsactiviteiten is een van de belangrijkste doelstellingen van Enbi Plastics.

Wij streven dan ook naar:
– Een optimaal evenwicht tussen onze missie en de zorg voor het milieu
– Bescherming van het milieu én de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten, bezoekers en leveranciers.

Enbi Plastics geeft vorm aan haar eigen verantwoordelijkheden voor mens en milieu en is dan ook ISO 14001:2015 gecertificeerd. Dit is de norm met eisen waaraan een milieu-managementsysteem moet voldoen. Aan de hand van onze doelstellingen wordt jaarlijks een overzicht gemaakt van relevante bedrijfsprocessen waar milieunormen voor zijn gesteld. Het milieubeleid bij Enbi Plastics wordt organisatiebreed doorgevoerd. Al onze medewerkers leveren een actieve bijdrage tot de zorg voor het milieu. Wij zorgen vanuit onze kant voor een adequaat kennisniveau voor het milieubewust en duurzaam uitvoeren van onze taken. Enbi Plastics voldoet dan ook aan alle gestelde milieuwet- en regelgeving om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Milieu, beleid, milieuverklaring, beleidsverklaring, managementsysteem, mvo, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, duurzaam, milieunormen

Beleidsverklaring

Naast onze garantie voor kwaliteit, staat ook een goede werkomgeving en tevreden medewerkers centraal in onze organisatie. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden en de inrichting van de processen van Enbi Plastics wordt hier voortdurend naar gekeken.

Het managementsysteem is ingericht conform ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en ISO 13485:2016, dit zorgt ervoor dat de processen in de organisatie goed zijn ingericht. Wij signaleren risico’s, brengen wet- en regelgeving in kaart, en voeren processen op een efficiënte wijze uit, om zo een optimale kwaliteit te leveren en te voldoen aan de wet- en regelgeving. Aan de hand van diverse controlemechanismen, waaronder interne audits, worden processen uitgevoerd zoals gepland en identificeren én benutten wij verbetermogelijkheden.

De aandacht voor kwaliteit en consistentie zien we terug in onze certificaten, maar zeker ook in het vertrouwen van een uitgebreide portfolio van tevreden en betrokken opdrachtgevers. Wij engineeren, produceren, assembleren, bewerken en verpakken producten, halffabricaten en onderdelen voor onze opdrachtgevers. Onze klanten zijn onder andere bedrijven in de automotive, producenten van huishoudelijke apparatuur, papiertransportsystemen, medische apparatuur en verlichting.

Milieu
Enbi Plastics is ISO 14001:2015 gecertificeerd. ISO 14001:2015 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Op een systematische wijze worden milieuaspecten geïdentificeerd, geprioriteerd en vervolgens beheerst en verbeter. Op deze manier worden milieudoelstellingen van Enbi Plastics gerealiseerd. Milieuaspecten zijn de interacties tussen de activiteiten, producten en diensten van een organisatie die tot milieueffecten kunnen leiden. Enbi Plastics streeft hierbij naar het voortdurend verbeteren van haar milieuprestaties, ofwel naar het verminderen van haar milieubelasting.

Technieken

Met onze geavanceerde machines voor spuitgieten is Enbi Plastics in staat een breed scala aan hoogwaardige producten te spuitgieten, al dan niet inclusief het omspuiten van metalen assen of inserts. Veelgebruikte materialen zijn ABS, POM, PA6, PA66, PA12, PC/ABS, PPS, PEEK en vulstoffen zoals koolstofvezels, glasvezels, glasbollen en PTFE.

Assemblage & post-productie 

Enbi Plastics verzorgt voor diverse klanten handmatige en/of geautomatiseerde afwerking en assemblage tot halffabricaten en eindproducten. We beheersen alle processen en technieken, van hoog frequent- en laserlassen tot ultrasoon lassen en verlijmen. Ook op het gebied van nabewerking staan wij onze klanten bij met een uitgebreid pakket aan diensten, zoals het bedrukken van het product of het achteraf insmelten van inserts en in lijn markeren met behulp van laser. Indien gewenst verpakken we de producten in speciale transportverpakkingen of als compleet eindproduct dat kant-en-klaar in de winkel geplaatst kan worden.