WAT HEB JE NODIG OM DE BESTE CO-CREATOR TE ZIJN IN KUNSTSTOF EN SILICONEN PRODUCTEN?

Enbi Plastics is al ruim 50 jaar specialist in kunststof en siliconen spuitgieten. Wij hebben daarbij het ontwerp, de productie en indien nodig de assemblage van producten volledig in eigen hand. Enbi Plastics richt zich op klant specifieke producten voor technisch hoogwaardige systemen en apparaten. Deze worden onder andere toegepast in sectoren zoals (semi)medisch, huishoudelijk, automotive, agro en diverse andere industrieën. In toenemende mate richt de organisatie zich op samenwerken met klanten in verschillende hoogwaardige segmenten.
Door kennis van materialen, geavanceerde productietechnologie en -automatisering kan Enbi Plastics oplossingsgericht meedenken met klanten en waarde toevoegen. Door het continue vernieuwen van productietechnieken kunnen de unieke eigenschappen van kunststofmaterialen steeds weer worden gebruikt om klanten nieuwe mogelijkheden te bieden.
De cultuur van de organisatie is ondernemend, nuchter en betrokken. Ter uitbreiding van het team in Echt zijn wij op zoek naar een Project Engineer.

PROJECT ENGINEER (M/V)

Functie

Je bent binnen het engineering team van Enbi Plastics betrokken bij en verantwoordelijk voor alle voorkomende engineering taken, met een focus op project engineering. Je werkt daarbij zelfstandig aan eigen projecten op het snijvlak van klant, productontwikkeling, engineering en productie. Daarnaast behoud je het overzicht van andere lopende projecten binnen het team.
In de offerte fase breng je de technische expertise in waarmee sales een passend voorstel kan doen aan klanten. Bij nieuwe ontwikkelingen evalueer je het gebruik van nieuwe materialen, de te volgen processtappen en beoordeel je de benodigde instellingen van productiemachines en -gereedschappen. Daarbij heb je contact met leveranciers en klanten over de technische aspecten van het productontwerp en in te zetten apparatuur. Ook het aanvragen en bestellen van nieuwe matrijzen, apparatuur en het begeleiden van de ingebruikname in productie behoren tot je verantwoordelijkheden. Zo stel je de benodigde procesparameters op en leg je nieuwe normen en parameters vast. Met oog voor detail bouw je lopende het project een compleet projectdossier op. In de verschillende fases van het project werk je nauw samen met Sales, Productie, Kwaliteit en Techniek. Daarbij is je uiteindelijke doel het tijdig opleveren
van projecten binnen de daarvoor gemaakte afspraken met betrokkenen en rapporteer je aan de Algemeen Directeur.

Profiel

 • Een goed middelbaar of hoger werk- en denkniveau;
 • Een technische opleidingsachtergrond in bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde,
 • Kunststoftechnologie of Industrieel Productontwerp;
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in de spuitgiet- of verwante industrie;
 • Ervaring met hoogwaardige kunststofproducten voor bijvoorbeeld medische toepassingen is een pré;
 • Teamspeler met goede communicatieve vaardigheden;
 • Beheersing van de Nederlandse, Engelse (woord en geschrift) en Duitse taal;
 • Oog voor technische details én de overall projectdoelstellingen;
 • Analytische ingesteld en een goed conceptueel denkvermogen;
 • Kwaliteits- en resultaatgericht;
 • Woonachtig op bereisbare afstand van Echt of verhuisbereid.

Aanbod

 • Verantwoordelijke positie bij een succesvolle, internationaal opererende en mensgerichte organisatie;
 • Spin in het web op het snijvlak van sales-engineering-productie met externe klant- en leverancierscontacten;
 • Ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid tot het verdiepen van kennis;
 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.