De uiteenlopende toepasmogelijkheden van LSR

De onderscheidende eigenschappen van Liquid Silicone Rubber (LSR), maakt LSR breder en eenvoudiger inzetbaar dan conventionele siliconen met hoge consistentie en thermoplastische elastomeren.

Sinds de introductie in de jaren 70 is Liquid Silicone Rubber uitgegroeid tot een materiaal met een grote diversiteit aan types en eigenschappen. Van de oorspronkelijke inzet in voornamelijk niche toepassingen, gebruikt Enbi Plastics het materiaal nu voor een breed scala aan industriële toepassingen. Verregaande ontwikkelingen in het maken van nieuwe mengsels, injectiesystemen in combinatie met matrijzenbouw, automatiseren en bewaken van zowel productieproces als productkwaliteit maken LSR een aantrekkelijke optie voor de medische branche, food, huishoudelijke apparaten, automotive, de industrie en de agrarische sector

In dit artikel neemt Enbi Plastics u mee in de vele toepasmogelijkheden van LSR per branche. Wilt u nu al meer weten over de mogelijkheden van LSR voor uw organisatie? Neem contact op met één van de specialisten van Enbi Plastics.

TOEPASMOGELIJKHEDEN PER BRANCHE

 • Medisch
  In de medische wereld is het bieden van optimale zekerheid een must! LSR voelt zacht aan op de huid, waardoor het een voor de hand liggende keuze is voor apparaten die contact maken met het lichaam. Bij het produceren van medische producten van plastic en/of medische siliconen komen strenge normen kijken. Enbi Plastics is ISO13485 gecertificeerd en garandeert daarmee een werkwijze waarin het leveren van topkwaliteit voorop staat!
 • Food
  Ook in food is optimale zekerheid een zeer belangrijk speerpunt. LSR is geur- en smaakloos en tast ons voedsel of drank niet aan. Dit maakt LSR een goede keuze voor onderdelen in apparaten die in contact komen met voedsel of dranken. Toepassingen zijn zowel afdichtingen, als doseersystemen.
 • Huishoudelijke apparaten
  De talrijke eigenschappen van LSR zorgen voor de diversificatie van de grondstoffen die nodig zijn om een breed scala aan huishoudelijke apparatuur te produceren. Deze producten variëren van onderdelen van een stofzuiger tot een keukenmachine.
 • Automotive
  Van benodigdheden voor de productie in de automobielindustrie tot zichtbare en onzichtbare onderdelen in de auto. Enbi Plastics heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van toepassingen in de automobielindustrie met LSR als basismateriaal. LSR is duurzaam, flexibel en heeft een hoge thermische stabiliteit. Tevens heeft LSR een zeer lage compressie-set waarde welke blijvende vervorming voorkomt. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor componenten onder de motorkap, zoals oil-seals, afdichtingen en membranen voor het koelwatersysteem, O-ringen en kabelboomcomponenten. LSR kan ook rechtstreeks aan kunststof of metalen onderdelen worden gehecht.
 • Industrie
  De industriële toepassingsmogelijkheden van vloeibare siliconen zijn eindeloos. Enbi Plastics produceert onder andere onderdelen voor systemen van papiertransport, luchtbehandeling, waterverwarming, en verlichting. Op wens compleet geassembleerd en verpakt.
 • Agrarische sector
  Zoeken naar de meest optimale, efficiënte én milieuvriendelijke oplossing. Dat is wat we doen in de agrarische sector met LSR. Enbi Plastics produceert de meest uiteenlopende producten voor de agrarische sector.
 • Omspuiten
  LSR heeft het vermogen om zich, zowel chemisch als mechanisch, te hechten aan thermoplasten, LSR en metaal zonder het gebruik van primers. Daardoor is het omspuiten met LSR een steeds frequenter toegepast proces. Enbi Plastics verzorgt het omspuiten van kunststoffen, elektronica, metalen assen en inserts.

OP MAAT GEMAAKTE MOGELIJKHEDEN VOOR UW BEDRIJF

Enbi Plastics produceert op maat ontworpen, hoogwaardige LSR-onderdelen. Van markten zoals de automotive en de industrie tot de medische sector en huishoudelijke apparaten. Neem vandaag nog contact op met een van de specialisten bij Enbi Plastics om de mogelijkheden van LSR in uw branche te on tdekken!

Popup Form