WAT ENBI PLASTICS VOOR U KAN DOEN

Uw kennispartner op het gebied van kunststof en silicone producten

WAT ENBI PLASTICS VOOR U KAN DOEN

een breed scala van diensten op het gebied van kunststofbewerking

WAT ENBI PLASTICS VOOR U KAN DOEN

een breed scala van diensten op het gebied van kunststofbewerking

Enbi Plastics biedt een breed scala van diensten en processen op het gebied van kunststof en silicone producten. Of u nu een concrete vraag heeft voor het produceren van een onderdeel, een samengesteld product nodig heeft of op zoek bent naar een sparring partner voor de ontwikkeling van een geheel nieuwe oplossing: wij denken graag mee in elke fase van het proces. Als kennispartner en co-creator die hoogwaardige producten, kennis en advies levert, kunnen we u compleet ontzorgen.

Idee, spuitgietwerk, kunststofbewerking, Enbi, Enbi Plastics, spuitgieten

IDEE EN OPLOSSING

Elke vorm van innovatie begint met een idee. Een gedachte, een wens, een ‘wat als’… Als expert in spuitgietwerk en de mogelijkheden van kunststofbewerking, denken we graag al in deze fase van uw productontwikkeling mee. Want hoe klein of groot een bepaald onderdeel ook is, het is altijd deel van een groter geheel. We vragen u dan ook niet alleen wat u wil hebben, maar vooral waarom. Wat is het doel van een bepaald object? Wat zijn de vereisten en de functie? Door die vragen centraal te stellen en het totaalplaatje in ons achterhoofd te houden, voegen we echt waarde toe voor uw organisatie.

PROTOTYPES EN ONTWIKKELING

Als de kaders eenmaal staan, werken we uw product tot in de puntjes uit. Van de gewenste productspecificaties tot de keuze van materialen en machines: we besteden aandacht aan elk detail. Met behulp van 3D-programma’s bouwen we aan uw perfecte ontwerp. Ook voor het maken van rapid prototype samples en proefmatrijzen kunt u bij ons terecht.

We werken met de nieuwste technologieën en zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Met ons team van interne specialisten en ervaren engineers hebben we veel kennis en technisch inzicht in huis. Daarnaast hebben we een solide netwerk van externe partners en onderzoeksinstituten. Zo bieden we u altijd de nieuwste mogelijkheden en de hoogste kwaliteit.

prototypes, 3D programma, rapid prototypes, Enbi Plastics, Enbi
technische plastics, spuitgieten, productie, spuitgietwerk, LSR, LIM, Enbi, Enbi Plastics

PRODUCTIE

Spuitgieten bij Enbi Plastics betekent nauwkeurig werk van minder dan 1 gram tot meer dan 2,5 kilogram. Met sluitkrachten van 25 tot 660 ton hebben we eindeloos veel mogelijkheden voor u als klant!

Hierbij verwerken we commodity plastics, engineering plastics en high engineering plastics maar ook technische materialen zoals:

  • PEEK
  • PBT
  • PPS
  • LCP
  • PPA

Co-creating betekent ook dat we samenwerking opzoeken met leveranciers van grondstoffen. Dat maakt Enbi Plastics uw sterke partner bij de ontwikkeling van spuitgiet onderdelen!

MONO SPUITGIETEN

(plastic injection moulding)

U kunt bij ons terecht voor nauwkeurig werk van minder dan 1 gram tot volledige (half)fabricaten tot ongeveer 2,5 kilogram. We werken hierbij met de meest uiteenlopende kunststoffen: van commodity plastics tot engineering plastics en high engineering plastics.

SILICONEN-SPUITGIETEN

(liquid injection moulding)

Een van onze specialiteiten is het siliconen spuitgieten van LSR (Liquid Silicone Rubber). Deze techniek, ook wel LIM (Liquid Injection Moulding) genoemd, biedt zeer veel mogelijkheden voor producten waarbij de wanddikte laag en de precisiegraad en complexiteit erg hoog zijn.

Bij Enbi Plastics hebben we de beschikking over een moederhuis compleet voorzien van injectieblok en aanspuitkanaal. Dit zijn de delen van een LSR matrijs die het overgrote gedeelte van de investering bepalen. Werken met dit concept maakt het mogelijk om losse, uitwisselbare inserts aan te kunnen bieden. Dit resulteert in een veel lagere investering voor u als klant. Immers, u betaalt alleen voor het insert en het maken van de vormholte. Kwaliteit en flexibiliteit zijn hierbij uiteraard leidend.

COMPONENTEN (2K) SPUITGIETEN

Naast het traditionele spuitgieten, biedt Enbi Plastics ook 2K spuitgieten aan. Deze techniek wordt ingezet wanneer een product uit twee verschillende materialen of twee dezelfde materialen met verschillende kleuren bestaat. De gereedschappen die we hiervoor gebruiken zijn erg complex, onze ruime ervaring met 2K matrijzen maakt dat we deze slim kunnen ontwerpen en construeren.

Onze machines zijn uitgerust met uitname robots die ervoor zorgen dat het proces volledig geautomatiseerd is, met als resultaat een perfect product geproduceerd in maar één cyclus!

2K LSR / KUNSTSTOF SPUITGIETEN

Nieuw binnen Enbi Plastics én uniek in Nederland is de combinatie van LSR en kunststof. Enbi Plastics heeft de machines om de combinatie van deze twee materialen in één cyclus aan te bieden.

Daarnaast beschikken we over zeer veel kennis en ervaring van de verschillende materialen en verwerkingsparameters.

Wereldwijde samenwerking met kennisinstituten en grondstof leveranciers maakt dat we vooroplopen als het gaat om de verwerking van LSR en ontwikkeling van nieuwe, innoverende toepassingen.

ASSEMBLAGE

Waar het spuitgieten van kunststoffen en LSR de basis van Enbi Plastics vormt, zien we steeds vaker dat assemblage werkzaamheden gewenst zijn. Van ultrasoon lassen, laserlassen, producten samenbouwen tot een (sub)-assembly, bedrukken en verpakken tot het inpersen van lagers of inserts, aanbrengen van foam of dubbelzijdige tape. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden op onze eigen assemblage afdeling.

Flexibiliteit is hierbij altijd leidend. Waar complexe assemblages vaak vragen om investeringen, lost Enbi Plastics dat op door gebruik te maken van 3D geprinte mallen, hulpstukken of gereedschappen. Naast onze eigen expertise op het gebied van assemblage, hebben we ook een sterk netwerk van geselecteerde partners waarmee wij samenwerken als een bepaalde dienst of service niet voorhanden is.

Samen komen we altijd tot de juiste oplossing!

assemblage, ultrasoon lassen, laserlassen, spuitgietwerk, Enbi, Enbi Plastics
Logistiek, spuitgietwerk, traceerbaarheid, just in time, just in place, Enbi, Enbi Plastics

LOGISTIEK

Als klant wil je eigenlijk een totaaloplossing; ontzorgd worden. Enbi Plastics kan een belangrijke schakel vormen in het logistieke proces van uw producten.

Wij kunnen uw producten just-in-time, just-in-place aanleveren. Uw product wordt nauwkeurig door onze experts gecontroleerd. Identificatie en traceerbaarheid, inclusief (productie) batchnummer worden gegarandeerd door ons track en trace systeem. Zo heeft u altijd inzicht in uw product bij Enbi Plastics!