WAT ENBI PLASTICS VOOR U KAN DOEN

Uw kennispartner op het gebied van kunststof en silicone producten

WAT ENBI PLASTICS VOOR U KAN DOEN

een breed scala van diensten op het gebied van kunststofbewerking

WAT ENBI PLASTICS VOOR U KAN DOEN

een breed scala van diensten op het gebied van kunststofbewerking

Enbi Plastics biedt een breed scala van diensten en processen op het gebied van kunststof en silicone producten. Of u nu een concrete vraag heeft voor het produceren van een onderdeel, een samengesteld product nodig heeft of op zoek bent naar een sparring partner voor de ontwikkeling van een geheel nieuwe oplossing: wij denken graag mee in elke fase van het proces. Als kennispartner en co-creator die hoogwaardige producten, kennis en advies levert, kunnen we u compleet ontzorgen.

kennispartner en co-creator

IDEE EN OPLOSSING

Elke vorm van innovatie begint met een idee. Een gedachte, een wens, een ‘wat als’… Als expert in spuitgietwerk en de mogelijkheden van kunststofbewerking, denken we graag al in deze fase van uw productontwikkeling mee. Want hoe klein of groot een bepaald onderdeel ook is, het is altijd deel van een groter geheel. We vragen u dan ook niet alleen wat u wil hebben, maar vooral waarom. Wat is het doel van een bepaald object? Wat zijn de vereisten en de functie? Door die vragen centraal te stellen en het totaalplaatje in ons achterhoofd te houden, voegen we echt waarde toe voor uw organisatie.

PROTOTYPES EN ONTWIKKELING

Als de kaders eenmaal staan, werken we uw product tot in de puntjes uit. Van de gewenste productspecificaties tot de keuze van materialen en machines: we besteden aandacht aan elk detail. Met behulp van 3D-programma’s bouwen we aan uw perfecte ontwerp. Ook voor het maken van rapid prototype samples en proefmatrijzen kunt u bij ons terecht.

We werken met de nieuwste technologieën en zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Met ons team van interne specialisten en ervaren engineers hebben we veel kennis en technisch inzicht in huis. Daarnaast hebben we een solide netwerk van externe partners en onderzoeksinstituten. Zo bieden we u altijd de nieuwste mogelijkheden en de hoogste kwaliteit.

kennispartner en co-creator
kennispartner en co-creator

PRODUCTIE

Nadat uw unieke matrijs is ontworpen en geproduceerd en alle specificaties zijn bepaald, gaat het productieproces van start. Onze geavanceerde machines (variërend van 25 tot 660 ton sluitkracht) worden bediend door ervaren specialisten. Door hun kennis en ervaring en onze interne systemen voor kwaliteitscontrole, leveren wij altijd hoogwaardige producten af die zo efficiënt mogelijk zijn geproduceerd.

Onze diensten omvatten onder andere (mono) spuitgieten, 2-componenten spuitgieten en het omspuiten van kunststoffen, elektronica, metalen assen en inserts.

Daarnaast is siliconen-spuitgieten, oftewel liquid injection moulding, een van onze specialismen.

kennispartner en co-creator

MONO SPUITGIETEN

(plastic injection moulding)

U kunt bij ons terecht voor precisiewerk van minder dan een gram tot volledige (half)fabricaten tot ongeveer 2,5 kilogram. We werken hierbij met de meest uiteenlopende kunststoffen: van commodity plastics tot engineering plastics en high engineering plastics.

COMPONENTEN (2K) SPUITGIETEN

Twee verschillende materialen of kleuren in één product? Dat kan met behulp van tweecomponenten (2K) spuitgieten. Deze techniek zetten we in voor de productie van complexere onderdelen en producten van 5 tot 150 gram. De sluitkracht van onze 2K machines varieert van 65 tot 220 ton.

kennispartner en co-creator

SILICONEN-SPUITGIETEN

(liquid injection moulding)

Het gebruik van siliconen in producten heeft veel voordelen. Zo is het materiaal elastisch, duurzaam en bestand tegen chemicaliën en hoge temperaturen. Daardoor kent het spuitgieten van siliconen zeer veel toepassingsmogelijkheden, onder andere voor de medische wereld.

Voor het spuitgieten van siliconen kunnen wij machines met een sluitkracht tussen de 25 en 100 ton inzetten. Hiermee produceren we eenheden van minder dan een gram tot ongeveer 100 gram, variërend in hardheid van 10 Shore A t/m ongeveer 80 Shore A.

ASSEMBLAGE

Enbi Plastics beschikt over een eigen assemblageafdeling. Deze ruimte is speciaal ingericht om ergonomisch, flexibel en lean werkzaamheden uit te voeren. We kunnen eenvoudige én complexe assemblages verzorgen voor u. Denk hierbij aan producten samenstellen, laserlassen, ultrasoon lassen, verlijmen, insmelten inserts, aanbrengen foam en/of tape, inpersen van lagers, ompakken naar speciale verpakkingen en nog veel meer! Wij hebben ervaring met het assembleren van samenstellingen die kunnen bestaan uit meerdere verschillende losse onderdelen.

Onze logische en goed doordachte methode van assembleren zorgt voor een prijstechnisch interessante oplossing voor u. Indien nodig gebruiken we speciale gereedschappen die ‘poka yoke’ (foutpreventie) ontworpen zijn. Zo hebben we de mogelijkheid om middels onze eigen 3D printer mallen, hulpstukken en gereedschappen te maken. Alle assemblageorders worden nauwlettend door onze kwaliteitsafdeling bewaakt en gecontroleerd. Zo bent u verzekerd van kwalitatieve geassembleerde producten. Enbi Plastics is ook uw partner op het gebied van assemblage!

kennispartner en co-creator